Colete macabre la ambasadele europene. „Pachetele conțineau ochi de animale”

În Europa a început o campanie de intimidare la adresa Ucrainei şi a ţărilor care o susţin în războiul împotriva Rusiei.

În ultima perioadă, colete “însângerate”, conținând ochi de animale, au fost trimise la nouă misiuni diplomatice ucrainene. Joi, mai multe ambasade din Spania, inclusiv cea a Ucrainei la Madrid, au primit scrisori-capcană.

Coletele însângerate au fost trimise ambasadelor Ucrainei din Ungaria, Ţările de Jos, Polonia, Spania, Croaţia și Italia.

Pachete similare, cu ochi de animale, au primit consulatele generale ale Ucrainei din Napoli, Cracovia, în Polonia, și Brno, Republica Cehă.

Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei: “Pachetele conțineau ochi de animale. Erau impregnate cu un lichid de culoare caracteristică și aveau un miros specific. Îndemnăm guvernele străine să garanteze protecția maximă a instituțiilor diplomatice ucrainene în conformitate cu Convenția de la Viena.”

Consulatul din Brno a fost evacuat de urgență după primirea coletului suspect.

Existau temeri că e vorba tot de explozibil, ca în Spania.

Ca măsură de precauție, a fost evacuată și o grădiniță din vecinătatea reprezentanței diplomatice ucrainene.

David Chaloupka, purtător de cuvânt al Poliției din Brno: “Pericolul nu s-a confirmat. În colet nu era explozibil. În interior am găsit ţesut animal.”

A fost o acțiune coordonată de trimitere a sinistrelor colete aproape simultan ambasadelor ucrainene, inclusiv la cea din Madrid.

De altfel, în Spania s-au semnalat cele mai multe incidente.

Șase scrisori-capcană au fost trimise la mai multe ambasade şi sedii oficiale din Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *