Adevărul nu trebuie ascuns sub preș. Români umiliți în stradă de poliția austriacă

Austria este ultima ţară care se mai opune aderării ţării noastre, după ce Olanda şi Suedia au renunţat la obiecţii.

Ministrul austriac de Interne nu este de acord cu intrarea României în Spaţiul Schengen. Oficialul susţine că ţara noastră mai are probleme cu protecţia frontierelor şi distribuirea migranţilor. 

Adevărul este, însă, altul. În fața europenilor, românii au o imagine deloc favorabilă.. Nici nu mai are rost să spunem care este cauza. Dacă nu suntem ipocriți trebuie să acceptăm că asta este realitatea.  Nu ne rămâne decât să ne revolte ceea ce ni se întâmplă.

Un cetățean român, un anume Marius, a postat pe un grup de călătorii experiența de care a avut parte în Viena. Bărbatul și familia sa au fost opriți de poliția austriacă și este de părere că totul s-a întâmplat doar pentru că este român.

„Mergeți în Viena să vedeți târgurile de Crăciun și e posibil să… fiți umiliți în stradă de poliția austriacă”, își începe Marius postarea.

Pe scurt, Marius și cele trei persoane cu care era în mașină au fost oprite de poliție în zona parcului de distracții Prater: „Mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram patru persoane cu portbagajul plin de bagaje, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pentru cumpărăturile care erau cu etichetă pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vestă reflectorizantă (singurul lucru pe care nu îl aveam).”

Marius povestește că între timp, polițiștii au mai chemat și „întăriri”: încă o mașină și alți polițiști care au verificat din nou bagajele. Apoi le-au luat buletinele și i-au pus să îi urmeze să le cântărească mașina, undeva la periferia Vienei, sub un pod.

„Ne-au cântărit mașina, au văzut că nu depășea masa maximă admisă și apoi ne-au lăsat să plecăm, fără scuze sau altceva. Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem și că nu am venit aici să fur trei haine și o pereche de adidași. Am pierdut cam o oră și jumătate cu controlul ăsta. Acum vă întreb eu: de ce credeți că au făcut asta? Credeți că păream suspecți cu ceva? Vă spun eu de ce: pentru că eram ROMÂNI. Din momentul ăla, ura mea pentru Austria a început să ardă mai tare ca soarele”, a încheiat românul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *