Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul. „Nu va fi bine. Iarna este abia la început”

UE, G7 și Australia au convenit asupra unui preț maxim de 60 de dolari pe barilul de petrol rusesc.

Plafonarea prețului pentru petrolul rusesc fusese propusă la reuniunea din septembrie a grupului celor mai industrializate democrații ale lumii – G7 (Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Japonia), într-o încercare de a diminua capacitatea Rusiei de a-și finanța războiul din Ucraina.

În acest context, vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, fodt președinte al Federației Ruse, a avertizat luni Occidentul, după intrarea în vigoare a plafonului de preţ pentru petrolul rusesc, că „iarna este abia la început”

„Un lucru este clar. Nu va fi bine pentru consumator. Cu siguranţă. Aşa că să facă stocuri de spirtoase, pături şi încălzitoare de apă. Abia acum urmează, iarna este abia la început”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Oficialul rus a dat asigurări că tentativele de reglementare a preţurilor conduc în mod obişnuit la dispariţia produsului sau la creşterea costului acestuia.

„Nimeni nu a anulat legea preţurilor. Aşa se va întâmpla cu petrolul. Desigur, nu va dispărea, dar cu preţurile se va întâmpla inimaginabilul”, a susţinut el.

Medvedev a declarat ironic că această situaţie îi aminteşte de ”un grup de burghezi europeni beţi” care decid să facă baie într-o apă îngheţată, motiv pentru care o parte dintre ei mor înecaţi.

„Aceştia vor fi îngropaţi între toasturi triste despre cei care au pierit într-o luptă inegală cu ursul rus şi Generalul Iarnă. Ei bine, acesta este drumul pe care l-au ales! Ceea ce pentru rus este bine, pentru german înseamnă moartea”, a susţinut el.

Separat, Kremlinul a anunţat luni că nu recunoaşte nicio plafonare a preţului la ţiţeiul său şi că pregăteşte un răspuns la decizia Uniunii Europene şi a G7 de a stabili, începând din 5 decembrie, un preţ maxim la petrolul rusesc de 60 de dolari pe baril.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *