Alertă la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Intervenție de urgență a specialiștilor SRI. Reacția MAE

“Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel la 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniştii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate şi transportate în siguranţă”, a precizat SRI.

“După primele verificări, s-a constatat că plicurile nu conţin material exploziv”, arată sursa citată.
În acest caz “se colaborează cu toate instituţiile abilitate”, menţionează SRI.
El a arătat că există noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele Ucrainei.

“Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România şi Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete şi să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxaţi şi să nu vă mai pierdeţi timpul şi banii pe timbre poştale. Nu veţi realiza nimic prin aceasta”, a transmis ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) consideră “absolut inacceptabilă şi intolerabilă orice formă de ameninţare teroristă şi condamnă cu toată fermitatea orice acţiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”.


Poliţia spaniolă a confiscat, luni, trei colete suspecte adresate diplomaţilor ucraineni la un oficiu poştal. Numărul total de ameninţări la adresa instituţiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *