Relațiile amoroase în afara căsătoriei sunt pedepsite prin lege. Codul Penal interzice contracepția. Unde se întâmplă asta?

Un nou pachet de legi se află spre aprobare pe masa președintelui Indoneziei, Joko Widodo, pentru crearea unui Cod Penal actualizat.

Ultima dată proiectul codului penal a fost depus la parlament în 2019, dar președintele i-a convins pe deputați să trimită amendamentele spre revizuire. Versiunea finală a proiectului a fost pregătită în noiembrie 2022.

Printre proiectele de legi date spre promulgare se referă la sexul în afara căsătoriei.

Parlamentul indonezian a incriminat sexul în afara căsătoriei, atât pentru premarital, cât și pentru adulter, cei care încalcă interdicția se vor confrunta cu până la un an de închisoare.

Modificările introduse vor afecta în mod egal atât cetățenii țării, cât și străinii. Codul penal actualizat va intra în vigoare la trei ani după promulgare. După cum a explicat Ministerul Justiției, o astfel de perioadă va fi necesară pentru pregătirea legilor necesare și a procedurii de aplicare a legii.

În special, amendamentele aprobate interzic conviețuirea și sexul fără căsătorie. Urmărirea penală pentru încălcarea interdicției are loc în cazul în care soțul/ soția, părinții sau copiii infractorului se plâng de adulter la poliție.

Amendamentul privind ilegalitatea sexului între persoane de același sex nu a fost inclus niciodată în Codul Penal.

De asemenea, Codul Penal interzice contracepția. Acesta își păstrează răspunderea penală pentru avort, dar face excepții pentru situațiile în care sarcina amenință viața mamei sau în care sarcina este rezultatul violului.

În plus, Codul Penal introduce interzicerea propagandei ateismului. Până acum, Codul Penal a interzis doar ateismul în sine și respingerea religiei. Islamul, protestantismul, catolicismul, hinduismul, budismul și confucianismul sunt recunoscute prin lege în țară. Puteți obține cinci ani de închisoare pentru blasfemie și până la zece ani pentru legături cu organizațiile pro-comuniste.

De asemenea, noul Cod Penal interzice insultarea președintelui în exercițiu (până la trei ani de închisoare) și a vicepreședintelui, a instituțiilor statului și a ideologiei.

Mulți activiști pentru drepturile omului au criticat deja modificările aduse Codului penal pentru formulări vagi, potențială corupție și pentru restricționarea drepturilor și libertăților omului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *