Dimitrie Muscă, un român cu adevărată coloană vertebrală. „Noi, românii, trebuie să facem acest lucru”

După ce am fost batjocoriți și umiliți de Austria, prin votul negativ pe care l-a dat României în legătură cu aderarea la Spațiul Schengen, unii români au început să reacționeze așa cum au  simțit că este mai bine.

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din România, cu afaceri în zona Aradului și în partea de vest a țării, a luat decizia, joi, de a-și închide conturile la BCR, bancă al cărei acționar principal este Erste Group din Austria.

Măsura a fost luată după ce ministrul austriac de interne s-a opu, în Consiliul JAI aderării României la Spațiul Schengen.

“Am luat decizia pe loc să închidem, la ora 12, când am văzut opoziția Austriei. Am avut fond la BCR. Le-am închis pe loc. Funcționarii n-au vrut, dar n-au avut ce face. Le-am zis că îmi e milă de ei.

Am făcut un apel, foarte mulți s-au solidarizat. Eu, care cumpăr motorină foarte multă, nu mai cumpărăm de la OMV. Noi, românii, trebuie să facem acest lucru.

Noi, poporul, ne unim, dacă facem un act de fair play. Nu putem să ne luăm după unul și altul. Conducătorii noștri știu doar să stea capră”, a spus Dimitrie Muscă.

”Eu o să dau acest mesaj că închid conturile la toate contactele din telefonul meu. La toată lumea dau. Dacă am reacționat și probabil că nu toți vom reacționa dar, o parte sunt convins că vor reacționa. Să fim buni români și dovadă că am primit și mesaje pozitive și sper cel puțin. Eu am două conturi și la CAI OLARI, și la Curtici. Prin ele rulam cam o treime prin BCR și două-trei prin BRD. Nu știu unde voi transfera banii încă dar aceasta este măsură la care m-am gândit imediat aseară când am văzut discuția. M-am gândit să închid și astăzi închidem. Am dat hârtia contabililor să închidă conturile”, a mai dezvăluit fermierul care are afaceri în zona de cultură mare și zootehnie.

”Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare  și  24.000 de porci. Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a mai afirmat omul de afaceri.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *