El este „sclavul” lui Putin! Primele declarații după votul negativ dat României. „Și eu sunt supărat”

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a dat dovadă încă odată de un tupeu josnic după de a votat negativ aderarea României la Spațiul Schengen.

“Am votat împotriva Bulgariei şi României în acest moment. Şi asta pentru că Schengen nu funcţionează în acest moment, atlfel nu am fi avut 75.000 de migranţi neînregistraţi în Austria. Am sugerat amânarea votului pentru septembrie 2023. După acea fază poţi spune că ceva s-a întâmplat, s-au luat nişte măsuri. Hârtia are răbdare, acţiunile sunt importante”, a declarat Karner. 

Întrebat ce părere are despre starea de dezamăgire şi nervozitate venită de la Bucureşti după decizie, Karner a spus că “şi eu sunt supărat. Anume pe procedură, pentru că actele mi-au fost puse pe masă peste noapte.

De peste un deceniu se discută că Schengen va fi extins, iar acum vine aşa, brusc, fără o pregătire a populaţiei cu privire la ce va aduce această extindere: va creşte nivelul de securitate? Există plusuri şi minusuri? Există riscuri?”. 

Jurnaliştii de la Der Standard au vrut să ştie şi dacă alegerea lui Karner ar fi fost diferită dacă în Austria nu ar fi fost alegeri în ianuarie, dar ministrul a negat vehement. 

“Una nu are de-a face cu cealaltă. Avem cel mai mare număr de refugiaţi din 1956 încoace. Şi este migraţie ilegală, pentru că ştim că cei mai mulţi sunt refugiaţi economic. Nu pot ignora asta”, a concluzionat ministrul. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *