Europarlamentarul Rareș Bogdan este pornit rău. „Austria are o problemă cu România”

În urma votului de respingere a aderării României la Schengen, în Consiliul JAI, Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a anunţat joi că va solicita scoaterea partidului conservator austriac din PPE susținând că în momentul de față există cofirmarea faptului că Austria are o problemă cu România și o privește ca pe o ţară de mâna a treia

„În acest moment, e confirmat că Austria are o problemă cu România şi că consideră România o ţară de mâna a treia. Acest lucru va duce la reacţii, sunt convins, din partea opiniei publice şi a partidelor politice reprezentante ale opiniei publice de un anumit fel. Nu vă închipuiţi că vom trece ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat o chestiune gravă care va trebui să aibă consecinţe. Care vor fi consecinţele, vom discuta în următoarele ore şi zile”, a spus Rareş Bogdan.

Fără conturi la băncile austriece din România

De asemenea, Rareș Bogdan a solicitat ca toate companii de stat românești să-și închidă conturile pe care le au la băncile austriece din țară. Bogdan a acuzat Austria de un comportament „sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit” la adresa României, după votul nefavorabil cu privire la accederea țării noastre în spațiul Schengen.

„Astăzi împotriva intereselor României și a românilor a fost Austria. Companiile de stat din România care în momentul acesta au carduri bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste, sunt obligate de către fiecare român în parte să-și închidă de la Raiffeisen și de la Erste”, a spus Rareș Bogdan.

„Companiile de stat să închidă conturile bancare la băncile austriece, românii să nu mai ruleze bani prin bănci austriece, să-i mute în bănci românești, franceze și germane”, a spus Rareș Bogdan. El a indicat că spre deosebire de Austria, celelalte două țări europene, Franța și Germania au militat ca România să fie acceptată în spațiul Schengen. 

Lucian Ionescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *