Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner și-a găsit aliat. Mesajul liderului PPE, Manfred Weber

Manfred Weber a postat, sâmbătă, pe Twitter un mesaj prin care își arată susținerea față de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cu privire la situația fluxului de migranți din Austria. 

Dacă acum trei zile Weber condamna Austria pentru că blochează aderarea României la Schengen, liderul PPE s-a răzgândit și susține guvernul de la Viena.

Iată ce spunea cu trei zile înainte ca austriecii să-și dea votul negativ împotriva României, înainte de o întâlnire cu cancelarul austriac Karl Nehammer : „Știm că Rusia vrea să divizeze Uniunea Europeană și sprijinul pe care îl trimitem către Ucraina, de aceea trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a ne păstra unitatea în interiorul UE. Asta înseamnă să ne ajutăm unii pe ceilalți”,

Acum, șeful Partidului Popular European este de cu totul altă părere, acest lucru reieșind și din mesajul pe care l-a postat, sâmbătă, pe Twitter.


„Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru că acest lucru trebuie să se schimbe. Legea Schengen trebuie aplicată din nou în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”, a scris șeful Partidului Popular European.

„Este corect ca Partidul Popular European să susțină admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Din punctul meu de vedere, decizia de joi ar fi trebuit să fie, de asemenea, în favoarea celor două țări.

Cu toate acestea, ne îndreptăm ca somnambulii spre următoarea criză a migrației, iar Austria este una dintre principalele țări afectate. Până acum, din păcate, multe state membre nu au recunoscut încă natura dramatică a situației. Acest lucru trebuie să se schimbe. Consiliul trebuie să acționeze”, a mai spus germanul Manfred Weber.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *