Posibil atac nuclear din partea Rusiei. Explicația dată de Putin îngrozește lumea

După ce Vladimir Putin a avertizat sătămâna trecută că riscul unui război nuclear este în creştere, iată că, acum a trecut la o „explicație” de-a dreptul halucinantă.

Aflat în vizită în Kârgâzstan, la Biștek, Vladimir Putin a răspuns unui reporter care i-a solicitat să clarifice afirmația în legătură cu utilizarea armelor nucleare.

Preşedintele rus a declarat că Moscova ia în considerare adoptarea a ceea ce președintele SUA, Joe Biden, a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului.

“În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea” inamicului, a declarat presei preşedintele Putin.

Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea “ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate”.”Doar ne gândim la asta”, a precizat liderul rus.

Preşedintele Putin a afirmat, de asemenea, că rachetele de croazieră şi sistemele hipersonice ale ţării sale sunt “mai moderne şi chiar mai eficiente” decât cele ale Statelor Unite.

“Rusia nu le-ar folosi prima în nicio circumstanţă”, a mai spus Putin, referindu-se la armele atomice.

“Dar dacă nu le foloseşte prima în nicio circumstanţă, nu va fi nici a doua care le va folosi, pentru că şansele de a le folosi în cazul unui atac nuclear împotriva teritoriului nostru sunt foarte reduse”.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat aceste declaraţii, spunând că “orice discuţie, oricât de vagă, despre armele nucleare este absolut iresponsabilă”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *