Alertă la Roma. Trei persoane au fost ucise pe loc, iar alte patru sunt în stare gravă la spital

Trei femei au fost ucise, iar alte patru persoane au fost grav rănite de către un bărbat care a deschis focul la o ședință a locatarilor.

În această dimineață, în timpul unei întâlniri între locatarii unui bloc de locuințe, organizată în barul „Il posto posto” de la marginea orașului – în via Monte Giberto din cartierul Fidene – Claudio Campiti a scos un pistol și a ucis trei femei. 

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost în cele din urmă imobilizat de alţi participanţi la întâlnire, care se desfăşura într-un bar din capitala Italiei, fiind apoi predat poliţiei. 

Aproximativ 30 de persoane erau prezente în barul din via Monte Giberto în momentul împușcăturii. După ce individual a tras câteva focuri,  arma s-ar fi blocat permițând celor prezenți să-l oprească.

„A intrat în încăpere, a închis ușa și a strigat «Vă omor pe toți», apoi a început să tragă”, a povestit un martor.

Anterior, el i-ar fi ameninţat pe colocatarii săi. Duminică dimineaţă, a reuşit să sustragă un pistol dintr-un poligon de tragere, pe care l-a folosit în atac.

Motivul disputei care a dus la acest atac ar fi unele neînțelegeri mai vechi asupra unor datorii pe care acesta nu le recunoștea. Într-un mesaj publicat pe un blog și intitulat “Bun venit în infern”, acesta acuza o conspirație a Mafiei împotriva sa.

Bărbatul nu avea permis port-armă, întrucât fusese deja denunțat pentru amenințările pe care le făcuse.

Într-o postare pe Twitter, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a transmis condoleanţe rudelor victimelor, spunând că atacul „a fost un incident violent extrem de grav”.  

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *