Lovitură de stat în Germania. Amplă operaţiune a poliţiei germane

Poliția germană a fost mobilizată pentru a înnăbuși o lovitură de stat din partea Grupării Cetățenii Reichului și a membrilor grupării QAnon.

Aceștia au plănuit o lovitură de stat, condusă de un fost membru al unei familii nobiliare.

Operațiunea poliției s-a desfășurat în trei state, Germania, Austria şi Italia, finalizându-se cu 25 de arestări.

Complotiștii voiau să înlocuiască sistemul actual cu unul naționalist similar Imperiului German, în forma pe care o avea în 1871.

Din punct de vedere logistic, gruparea este organizată într-un „consiliu” și o grupare militară.

Procuratura a transmis că acest „consiliu” a avut întâlniri frecvente începând cu luna noiembrie 2021, pentru a plănui „Ziua X”, în care urmau să atace Clădirea Reichstagului.

Potrivit procuraturii, printre arestați există și o rusoaică, care a încercat să îi pună în legătură pe liderii grupării extremiste din Germania cu oficiali ruși. Ambasada Rusiei de la Berlin a negat că ar avea orice legătură cu grupările de extremă dreaptă.

Printre cei reţinuţi se numără şi celebrul bucătar german Frak Heppner. Acesta fost arestat într-o staţiune de ski din Austria unde lucra într-un hotel de lux.

Heppner este cunoscut şi prin faptul caă fiica sa este iubita fotbalistului David Alaba, capitanul naţionalei Austriei.

De asemenea și prințul Heinrich al XIII-lea, membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania, familia Reuβ se numără printre răzvrătiți.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost acuzat, împreună cu membrii grupării, de complot împotriva statului. Lovitura de stat avea ca scop preluarea controlului țării și renegocierea consecințelor războiului.

Printre complotiştii descoperiţi de serviciile speciale se află şi un cetăţean german de origine română, Adrian Ursache, fost Mister Germania. Acesta îşi proclamase încă din 2016 propriul stat independent pe proprietatea sa din Saxonia.

De altfel, în estul Germaniei, Comunitatea Raih zburger din estul ţării pretinde de aproape 10 ani că este un regat în toată puterea cuvântului, independent de Berlin.

În adâncul peisajului rural din estul Germaniei, există o graniță invizibilă.

Din pădurea deasă ies turnurile unui castel impunător. Un semn de pe ușa din față îl informează solemn pe vizitator că a intrat – de fapt – într-o nouă țară.

„Königreich Deutschland” adică Regatul Germaniei este un stat independent autoproclamat. Regele său autoproclamat, Petru I îşi primeşte oaspeţii într-un salon destul de mohorât, îmbrăcat în lambriuri de lemn şi le explică de ce a ajuns la Regatul Germaniei.

Au trecut aproape 10 ani de la încoronarea lui Petru I şi întemeierea aşa zisului său regat care îşi bate propria-i moneda, are cărţi de identitate şi propriul steag.

Petru I este cunoscut ăn Germania ca Reichsburger sau cetăţean al Reichului. Este unul dintre cei 21 de mii de oameni pe care serviciile îi consideră teoreticieni ai conspiraţiei care nu recunosc legitimitatea statului german postbelic.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *