Alertă! Patru copii în stop cardiac. „Nu mai este vorba de o operaţiune de salvare”

Valul de frig din Marea Britanie cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri a făcut primele victime.

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare

Copiii au fost recuperaţi din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

Potrivit martorilor, ei se jucau pe gheaţa unui lac îngheţat şi au căzut în apă. “Copiii au fost scoşi din apă şi au fost supuşi imediat protocoalelor de resuscitare de pompieri şi paramedici”, a declarat şeful pompierilor locali, Richard Stanton, într-o conferinţă de presă duminică seară.

“Din păcate, copiii în apă erau în stop cardiac şi au fost conectaţi la sisteme perfecţionate de menţinere în viaţă în drum spre spital”, a declarat Cameron McVittie de la serviciul local de ambulanţă.

În “stare critică”, au fost duşi la două spitale din Birmingham. Nu au fost precizate sexul şi vârsta copiilor şi nici timpul cât au stat în apă înainte de a fi salvaţi.

Bilanţul s-ar putea în răutăţi, deoarece poliţiştii au făcut cunoscut că, la sosirea la faţa locului, li s-a spus că “până la şase persoane” au căzut în apă.

“După ce i-am salvat pe cei patru copii, am continuat căutările pentru a verifica dacă mai erau alte persoane în apă”, a spus Richard Stanton. O echipă de salvare va continua căutarea peste noapte.

Dar, “având în vedere temperatura în apă, vârsta celor care au intrat în apă şi timpul petrecut în ea, nu mai este vorba de o operaţiune de salvare”, ci mai degrabă de recuperarea potenţialelor corpuri, a spus el.

Un poliţist detaşat la faţa locului a fost dus şi el la spital după ce a suferit o uşoară hipotermie, a precizat şeful pompierilor în conferinţa de presă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *