Rușii se pregătesc pentru un atac mare din partea Ucrainei. În Crimeea au fost ridicate fortificații

Zone cu fotificații construite de forțele armate ruse au fost observate în Peninsula Crimeea.

Direcția Principala de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a anunțat că fortificații cu piramide antitanc și ceva asemănător tranșeelor au fost reperate pe coastă în apropierea orașului Evpatoria, la aproximativ 60 km nord de Sevastopol.

Zona fortificațiilor coincide cu locul de debarcare al forțelor Angliei, Franței și Turciei în 1854, în Războiul Crimeii. Atunci, operația de debarcare aliată a reușit, rușii fiind nevoiți să se retragă spre Sevastopol.

Potrivit GUR, crearea acestor fortificații este o încercare de a întări apărarea împotriva unei posibile operații amfibie a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Un desant maritim al Ucrainei în Crimeea, e totuși aproape imposibil. Operaiunea necesită dominație totală pe mare și aer.

În prezent, forțele ucrainene nu sunt creditate că ar putea duce la bun sfârșit o debarcare la peste 200 de kilometri de bazele din regiunile Odessa și Nikolaev, acțiunea necesitând dominație totală pe mare și în aer și capacități amfibii semnificative. Dar, se pare, că rușii iau în calcul că în final se va ajunge și la așa ceva.

Desigur, există și varianta în care debarcarea ar fi executată de forțele NATO, dacă Rusia folosește arme de distrugere în masă sau face ceva echivalent.

Fortificații similare au fost observate, nu doar în zona frontului ci și în regiunea rusească Belgorod, care se află la granița cu Ucraina, unde probabilitatea, ca NATO să acționeze este infimă, indiferent de circumstanțe.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *