Minciuna are picioare scurte. Documentul oficial prin care se demască totul. România NU este pe ruta migranților spre Austria

Conform Raportului de analiză de risc 2022-2023 al Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră în primele zece luni din 2022, peste 281.000 de oameni au intrat ilegal în Uniunea Europeană.

Potrivit documentului oficial, migrația a crescut vertiginos în Austria pe ruta Serbia – Ungaria. 

În acest context, conform unor studii ale Ministerului de Interne de la Viena pentru cetățenii din Tunisia și India, ruta balcanică către Austria începe de obicei în Serbia.

„Nu există nicio mențiune cu privire la o mișcare semnificativă de migrație prin România. Asta se arată într-o analiză din 8 noiembrie 2022 elaborată în cadrul Ministerului de Interne austriac condus de Gerhard Karner”, scrie și publicația Der Spiegel.

Rezultatele „primelor anchete asupra cererilor de azil”, arată că 93% dintre cetățenii indieni înregistrați în Austria au sosit în Europa prin Belgrad sau alt aeroport din Serbia. Mai puțin de 1% dintre nou-veniți au numit Bulgaria drept destinație de călătorie.

De asemenea, Serbia a înlesnit până de curând fluxul de nord-africani către Austria. Dintre imigranții din Magreb care au fost intervievați în Austria, până la 95% au declarat că „Serbia a fost prima țară din Europa”.

Din Serbia, cei mai mulți imigranți călătoresc apoi prin Ungaria către Austria. Autoritățile maghiare pur și simplu îi lasă să treacă și de aceea Austria înregistrează 100.000 de cereri de azil, iar Ungaria mai puțin de 100.

Documentele Ministerului austriac de Interne arată următoarea realitate înregistrată la mijlocul lunii iunie: Bulgaria și Croația s-au numărat printre principalele țări de tranzit, România doar marginal. Cifrele înregistrate ilustrează situația: astfel în România s-a înregistrat un minus de 49% în cazul imigranților ilegali prinși, în cazul Bulgariei o creștere uimitoare de 197%, iar în Croația o creștere cu 52% față de aceeași perioadă a anului trecut.

”O motivație suplimentară pentru veto-ul Vienei împotriva României și Bulgariei este aparent banală. Ea poate fi găsită în politica internă austriacă, mai exact în starea dezolantă a partidului conservator ÖVP (…) Pentru partidul cancelarului, alegerile trebuie salvate de omul care a condus anterior campanii de succes în Austria Inferioară: Gerhard Karner, ministrul de interne de astăzi. În acest scop, el și liderul său de partid, Nehammer, împrumută în mod evident din meșteșugul politic al lui Viktor Orbán. De ani de zile premierul Ungariei reușește să folosească problema migrației pentru a acoperi eșecurile și problemele interne și pentru a câștiga pe plan internațional aplauzele dreptei politice”, arată Der Spiegel.

Autoritățile din mai multe țări sunt acuzate de respingerea ilegală a imigranților, iar astfel de practici brutale ar fi avut loc și la granița cu România. Dar Austria nu menționează astfel de încălcări flagrante ale drepturilor omului în justificarea refuzului de a permite României să devină membră a clubului Schengen.

Conform Raportului amintit aproape jumătate dintre migranți au folosit ruta Balcanilor de Vest, pe Marea Neagră nefiind raportat vreun număr de treceri ilegale. În același timp, trei sferturi din trecerile ilegale din Balcanii de Vest au loc la granițele Serbiei cu state UE (nu doar România, ci și Bulgaria, Ungaria și Croația).

Majoritatea trecerilor ilegale ale granițelor UE se petrec pe ruta Mării Mediterane, peste 60.000. Cei mai mulți dintre migranți provin din țări precum Turcia, Nigeria sau Afganistan. Cei care au folosit această rută provin din Tunisia, Egipt, Bangladesh ori Somalia.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *