Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Prețul este fabulos

Proprietatea care se află în localitatea Vața de Sus, județul Hunedoara, măsoară o suprafață de 8,5 hectarea. Anunțul a fost făcut pe un site de imobiliare.

Casa și terenul se află în proprietatea unei asociații conduse de un preot și om de afaceri din Timișoara.

Terenul cu suprafața de 8,5 hectare cuprinde un foișor de vară, o anexă și alte două căsuțe.

Prețul cu care se vinde casa părintească a duhovnicului Arsenie Boca

Locul în care a copilărit Arsenie Boca până la vârsta de 12 ani a fost scos la vânzare. Terenul care a aparținut familiei acestuia primește ofere din mai multe locuri ale lumii.

Proprietatea are suprafața totală de 8,5 ha (85.000 mp) – 1.600 mp Teren intravilan, 8,34 Ha Teren extravilan fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România. Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă ca valoare spirituală.

Agenții imobiliari au rămas surprinși de faptul că domeniul care este scos la vânzare reprezintă un punct de interes pentru posibili cumpărători din Elveția, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franța și, nu în ultimul rând, România. Locul care arată ca în basme se vinde cu suma de trei milioane de euro, preț negociabil.

casa arsenie boca

Arsenie Boca, unul dintre cei mai iubiți duhovnici

Părintele s-a născut pe data de 29 septembrie 1910, în localitatea Vața de sus din Hunedoara. Arsenie Boca este văzut ca fiind unul dintre cei mai mari și mai iubiți preoți. Anual, mii de credincioși ajung la mormântul acestuia, fiind cunoscut pentru minunile pe care le-a făcut în viața acestora.

A studiat la Liceul Național Ortodox ,,Avram Iancu” din Brad, fiind cel mai bun din promoția sa. Arsenie Boca a terminat liceul ca șef de promoție, în anul 1929. A urmat apoi înscrierea în cadrul Academiei Teologice din Sibiu, pe care a absolvit-o în anul 1933.

De-a lungul vieții sale, duhovnicul s-a remarcat prin blândețea de care dădea dovadă în orice interacțiune cu oamenii. Nu s-a abătut de la calea credinței, iar credincioșii au încredere în puterea lui de a le asculta rugăciunile.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *