Liberalul Adrian Cozma joacă la două capete. Înjură UDMR, dar vrea întâlniri private cu Viktor Orban

Duplicitatea politicienilor români este unul dintre factorii care au condus la pierderea încrederii electoratului.

Din păcate, exemple sunt iar unul dintre ele ne-a atras atenția în mod deosebit.

Adrian Cozma, președintele PNL Satu-Mare, cel care a cerut, public, de mai multe ori ca UDMR să iasă de la guvernare, în realitate este unul dintre admiratorii premierului ungur Viktor Orban.

În luna iulie, Cozma cerea în discursurile sale înflăcărate, ca UDMR să iasă de la guvernare, spunând că vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, și ministrul mediului Tanczos Barna (UDMR) „au aplaudat și susținut politica lui Orban” în cadrul vizitei premierului Ungariei la Băile Tușnad, unde a ținut un discurs împotriva „amestecării” rasiale dintre europeni și non-europeni.

„Lucrurile sunt foarte simple. Din punctul meu de vedere, Viktor Orban nu are ce căuta în România în afara vizitelor oficiale, atunci când e invitat de premier, Președinte sau Parlament”, afirma liderul PNL Satu Mare.

În luna august, conducerea filialei PNL Satu Mare a decis ruperea alianței cu UDMR într-o ședință a Biroului Politic Județean, potrivit unui anunț al președintelui filialei, Adrian Cozma. Liberalii sătmăreni invocau „politica hegemonică a UDMR și lipsa unui parteneriat onest”, dar și „dubla comandă” – din țară și de la Budapesta.

Cea mai recentă luare de poziție a președintelui PNL Satu Mare pe această temă a fost pe 2 decembrie, Adrian Cozma afirmând pe Facebook că „UDMR nu mai poate reprezenta statul român”, în contextul în care liderii acestei formațiuni nu au transmis „niciun fel de mesaj” de Ziua Națională a României. „UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, afirma deputatul PNL.

O poză cu Viktor Orban

Deputatul Adrian Cozma nu a fost întotdeauna un contestatar al lui Viktor Orban. Vorbitor de limbă maghiară, liderul PNL Satu Mare apare într-o conversație privată cu un apropiat al premierului maghiar, publicată recent pe grupul de Facebook „Dezbatere publica”, solicitând „o poză” cu Viktor Orban.

Discuția în care Cozma solicita o poză cu Viktor Orban ar fi avut loc în anul 2016.

„Aveți atașat o conversație PRIVATĂ (originalul în maghiară precum si traducerea în română), a lui Adrian Cozma, cu Andras Kiss, membru al Aliantei Civice Maghiare, FIDESZ. Andras Kiss este un foarte cunoscut și influent politician din Ungaria (Nyíregyháza). De asemenea, acesta este unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Viktor Orban (Prim-ministru al Ungariei). Adrian Cozma îi cere lui Andras Kiss să-i REZOLVE o întâlnire cu Viktor Orban (Prim-ministru al Ungariei), pentru a face “O POZĂ” cu acesta din urmă”, se arată în postare.

content-image
content-image


content-image

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *