Zi liberă în Argentina. Campionii mondiali au ajuns acasă. Argentinienii au ieșit în stradă pentru marea sărbătoare

Sud-americanii și-au împlinit astăzi marele vis, acela de a deveni campioni mondiali, după o pauză de 36 de ani de la precedenta reușită.

Al treilea titlu din istorie pentru naționala “Pumelor”, după cele din 1978 și 1986, a declanșat sărbătoarea în Argentina

La Buenos Aires, argentinienii au ieșit în stradă pentru a sărbători succesul la care au visat. 

Campionii mondiali argentinieni au sosit, luni noapte (ora locală 02.21), la Buenos Aires, urmând ca de la aeroport să meargă la baza de antrenament a naţionalei, iar în cursul zilei de marţi vor sărbători alături de fani.

Image

Charterul Aerolineas Argentinas, așteptat de mii de fani la aeroport, a sosit cu aproape șapte ore întârziere, la ora locală 2.23 (cinci ore mai târziu în România).

Aterizarea pe aeroportul Ezeiza, unde, în toiul nopții, au fost prezenți mii de fani, a fost transmisă în direct de posturile de televiziune.

Zi liberă decretată în Argentina, pentru ca oamenii să petreacă alături de campioana mondială. Echipa lui Messi va defila prin Buenos Aires

Cu această ocazie, în Argentina a fost declarată zi liberă, doar instituţiile statului şi băncile urmând să fie deschise până la ora locală 12.00.

Naţionala Argentinei a plecat luni din Qatar şi a efectuat o escală la Roma.

Conform imaginilor televizate, după ce au coborât din avion, jucătorii au urcat într-un autobuz descoperit, care îi va duce la baza de antrenament, unde vor sta peste noapte, iar apoi vor merge la Obelisc, locul de sărbătoare a fanilor.

Ziua de Cluj | FIESTA în Argentina, după ce Messi și echipa au devenit  campioni mondiali

Finala dintre Argentina și Franța a fost urmărită cu sufletul la gură de zeci de mii de fani rămași acasă. Îmbrăcați în tradiționalele culori alb și albastru, cu fulare și steaguri, aceștia au luat cu asalt Piața Republicii din Buenos Aires, unde au trăit cu sufletul la gură fiecare minut al meciului decisiv.

După loteria loviturilor de departajare, atunci când au privit calmul lui Martinez între buturi și stăpânirea de sine a lui Messi la cea dintâi execuție, au putut răsufla ușurați, declanșând sărbătoarea pe care au așteptat-o și la care au visat cu ochii deschiși după ultimul succes, din 1986.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *