Decizie incredibilă a miliardarului Elon Musk. „Voi demisiona!”

Elon Musk a anunţat marţi că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter după ce va găsit un înlocuitor.

“Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere”, a scris Musk pe Twitter.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, 51 de ani, a lansat în weekend un sondaj în care i-a întrebat pe urmăritorii lui dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al companiei. 17.502.391 de oameni au votat timp de 12 ore, iar rezultatul, dacă Musk se ține de cuvânt, ar trebui să ducă la demisia lui din funcția de șef al Twitter. 57,5% dintre votanți, adică peste 10 milioane de oameni, au răspuns cu „da, trebuie să plece”, 42,5% au răspuns cu nu
Din prima lui reacție nu e însă clar dacă își va respecta promisiunea.
În calitate de proprietar majoritar al companiei private, nimeni nu-l poate obliga pe Musk să plece, dar o serie de decizii derutante din ultimele zile i-a determinat chiar și pe unii dintre cei mai apropiați susținători ai săi să rupă legăturile cu el.

Elon Musk a preluat Twitter, după ce a cumpărat rețeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. De atunci, a luat multe decizii care au stârnit controverse: a făcut bifa albastră un serviciu plătit, a concediat jumătate dintre angajați, a deblocat contul lui Donald Trump, tot în urma unui sondaj, și a blocat temporar relatări ale jurnaliştilor care, în opinia sa, îl supravegheau.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *