Vladimir Putin i-a convocat la Moscova pe responsabilii din domeniul apărării. Ce mesaje le-a transmis la sfârșit de an

Într-un discurs la o reuniune de bilanţ cu responsabilii din domeniul apărării, la ministerul Apărării de la Moscova, Putin i-a numit ‘eroi’ pe soldaţii şi comandanţii acestora.

El a afirmat că nu vor exista limite financiare pentru ceea ce guvernul va furniza armatei în termeni de echipament şi armament.

„Forțele armate și capacitățile de luptă ale forțelor noastre armate sporesc în mod constant și în fiecare zi. Și acest proces, bineînțeles, îl vom continua”, a spus Putin.

„Vom continua să menținem și să îmbunătățim pregătirea de luptă a triadei noastre nucleare”, a adăugat el.

Triada nucleară reprezită capacitatea de a lansa rachete nucleare cu lansatoare terestre, de pe submarine și cu bombardiere strategice.

Totodată, președintele rus Vladimir Putin a aprobat o propunere a ministrului său al Apărării Serghei Șoigu, de a mări dimensiunea forțelor armate ruse cu 350.000 de noi militari.

În prezent, personalul total din cadrul ramurilor ale forțelor armate ruse este stabilit printr-un decret prezidențial publicat de Kremlin pe 25 octombrie la 1.150.628 de militari, ceea ce înseamnă că Rusia urmează să mobilizeze alte 350.000 de persoane.

Putin a mai spus că NATO îşi foloseşte pe deplin capabilităţile împotriva Rusiei, preşedintele cerându-le responsabililor militari prezenţi să îşi utilizeze experienţa câştigată în luptele din Siria şi în cele zece luni ale ‘operaţiunii militare speciale’ în Ucraina.

Putin, un ticălos cinic fără limite

Pe de altă parte, el a susținut că „inamicii noștri strategici au ca obiectiv dezintegrarea Rusiei”, iar acești „rivali geopolitici au început să spele creierele țărilor post-sovietice, în primul rând Ucraina.

„Ceea ce se întâmplă acum este tragedia noastră comună. Nu este rezultatul politicii noastre, ci al politicii unor țări terțe”, a afirmat liderul rus.

„Îi consider în continuare pe ucraineni ca fiind un popor-frate”, a susținut Putin.

„Luptele aduc întotdeauna tragedii și pierderi umane, dar e mai bine să se întâmple astăzi decât mâine”, a mai spus el.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *