Atac cu arme la Paris, Franța. Trei persoane au fost ucise. „Este panică totală, ne-am încuiat în casă”

Un bărbat înarmat a deschis focul în centrul Parisului și a ucis trei persoane, nu departe de gara Gare de l’Est, în apropierea unui centru comunitar kurd și al unui coafor.

Bilanțul indică 3 morți și 3 răniți. Atacatorul, în vârstă de 69 de ani, a fost reținut de forțele de ordine și era cunoscut de poliție pentru două tentative de omor, inclusiv una cu caracter rasist în 2021. Nu a opus rezistență, iar arma a fost recuperată.

Tensiunea a crescut în perimetrul unde a avut loc atacul de la orele prânzului imediat ce ministrul de Interne a făcut câteva declarații în legătură că atacul armat de astăzi.

Autoritățile au făcut apel la populație pentru a evita zona din Rue d’Enghien, în districtul 10 din Strasbourg-Saint Denis.

„Este panică totală, ne-am încuiat în casă”, a declarat un comerciant.

Martorul a spus că a auzit șapte sau opt focuri de armă.

Procurorii au declarat că au deschis o anchetă pentru crimă. Deocamdată nu există informații cu privire la motiv.

De asemenea, tot azi a avut loc o ciocnire violentă a reprezentanților comunității kurde cu forțele de ordine. S-au aruncat proiectile înspre polițiști, s-a dat foc la cartoane, s-au spart mașini, mobilierul urban este distrus.

Forțele de ordine au fost nevoite să răspundă cu gaze lacrimogene.

În ancheta atacului nu se pomenește deocamdată despre pista teroristă. Parchetul antiterorist de la Paris nu a transmis nicio declarație.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, le-a mulțumit forțelor de ordine pentru intervenție și și-a exprimat compasiunea pentru familiile victimelor: Comunitatea kurdă și, prin ea, toți parizienii, a fost vizată de aceste asasinate comise de un activist de extremă dreapta. Kurzii, oriunde ar locui, trebuie să poată trăi în pace și securitate. Mai mult ca oricând, Parisul este alături de ei în aceste ore sumbre.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *