Grav accident rutier în București. O persoană a murit

Un nou accident s-a produs la intrarea în Pasajul Unirii. Un autocar cu 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat. Traficul a fost blocat pentru circa 4 ore. 

Patru persoane au fost grav rănite: două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una – un bărbat – în stop cardio-respirator. Din păcate, una din persoanele grav rănite a murit la scurt timp după accident. Autocarul transporta turiși străini, cetățeni greci.

ISU precizează că 22 de adulți si 2 copii au fost transportați la spitale: 4 la Spital Clinic de Urgență București (Floreasca) 10 la Spitalul Universitar 8 la Spitalul Bagdasar Arseni 2 la Spital Militar Central 22 de persoane fără probleme medicale au fost transportate la Hotel Parliament
Numărul evenimentelor rutiere consemnate aici, de la repunerea în folosință și până în prezent, a urcat la șase, în mai puțin de patru luni.

Primul incident a avut loc la o zi după inaugurare, atunci când două autocare au rămas blocate la intrarea în pasaj pentru că nu au respectat limita de înălțime.

Două zile mai târziu, pe 8 septembrie, un camion de 40 de tone forțează intrarea în pasaj și rupe limitatorul de înălțime.

Pe 21 septembrie, o camionetă rămâne blocată în pasaj după ce trece de limitatorul de înălțime.

Pe 26 septembrie, un alt autocar rămâne blocat de același limitator.

Pe 18 octombrie, o mașină a luat foc în interiorul pasajului iar în data de 20 de octombrie un autocar a rămas blocat, tot în urma coliziunii cu limitatorul de înălțime.

“Toți șoferii sunt actualizați. Probabil că cel din Grecia a crezut că circulă pe autostrăzile din țara lui sau din Europa. Am văzut din casă un stol foarte mare de porumbei care s-au ridicat, speriați.

Am coborât imediat și am bănuit că e ceva legat de pasaj. De când a fost îmbunătățit acest pasaj se tot întâmplă”, a declarat un locuitor din zona pasajului.

Rezultatul testării șoferului grec al autocarului cu aparatul DrugTest este negativ.

Ministerul Afacerilor Externe se află în permanentă comunicare cu Ambasada Greciei la București și monitorizează situația.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *