Atac cu dronă în Rusia. Trei militari ruși au fost omorâți

Ministerul Apărării de la Moscova a făcut publică informația conform căreia, luni, trei militari ruşi au fost ucişi luni dimineaţă de resturile căzute ale unei drone ucrainene doborâte în timp ce ataca o bază din regiunea Saratov în interiorul Rusei.

Acesta este al doilea atac asupra bazei din această lună.

“Un vehicul aerian ucrainean fără pilot a fost doborât la mică altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar din Engels în regiunea Saratov”, a declarat ministerul rus.

“Ca urmare a căderii epavei dronei, trei militari ruşi ai personalului tehnic care se aflau la aerodrom au fost răniţi mortal”, adaugă ministerul.

Baza, în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova şi la sute de kilometri de linia frontului în Ucraina, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a spus că au fost atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti în acea zi.

Cele două atacuri au dat o lovitură majoră reputaţiei Rusiei şi au ridicat întrebări despre motivul pentru care apărarea ei a eşuat, afirmă analişti citaţi de Reuters, în timp ce atenţia s-a îndreptat către utilizarea dronelor în războiul dintre cei doi vecini.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea atacurilor din Rusia, dar a spus totuşi că astfel de incidente sunt “karma” pentru invazia Rusiei.

Ministerul Apărării rus a declarat că echipamentele aviatice nu au fost deteriorate, dar potrivit unor informaţii neoficiale ruseşti şi ucrainene pe reţelele sociale, mai multe avioane au fost distruse.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Luni mai devreme, Roman Busarghin, guvernatorul regiunii Saratov, a spus că facilităţile de infrastructură civilă nu au fost avariate în incident.

“Nu există absolut nicio ameninţare pentru locuitori (…). Facilităţile de infrastructură civilă nu au fost deteriorate”, a declarat Busarghin.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *