Au mai rămas câteva zile până la finalul programului Rabla Local. Anunțul Administrației Fondului pentru Mediu

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis că 30 decembrie este data limită la care posesorii de automobile vechi mai pot primi bani pentru casarea acestora.

Anunțul Administrației Fondului pentru Mediu se referă la mașinile mai vechi de 15 ani, ce pot fi casate în cadrul programului Rabla Local, în schimbul unei sume de bani pe care șoferii o pot folosi cum vor, fără să fie obligați să o utilizeze pentru a cumpăra automobile noi, ca în programele Rabla Clasic sau Rabla Plus.

Conform AFM, posesorii de mașini vechi pot primi 3.000 de lei în schimbul acestor automobile, în perioada desfășurării programului Rabla Local, adică 11 noiembrie 2022, ora 10:00 – 30 decembrie 2022, ora 14:00 sau până la epuizarea fondurilor.

Persoanele interesate să își caseze mașinile vechi pentru a primi suma de 3.000 de lei vor trebui să se adreseze primăriei din localitatea de domiciliu, primăriile urmând să-și recupereze o parte din sumele plătite celor care au casat mașina de la autoritățile de mediu, prin depunerea unor solicitări de finanțare.

Suma totală ce a fost alocată pentru programul Rabla Local 2022 este de 50 de milioane de lei, astfel că ar putea dispărea în curând de pe șoselele din România peste 16.000 de rable, dacă posesorii lor vor dori să le caseze în schimbul sumei de 3.000 de lei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *