Putin este amenințat cu moartea? Serghei Lavrov a făcut declarații incendiare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a afirmat că unii oficiali de la Pentagon, ale căror nume nu sunt dezvăluite, amintesc despre un ”atac de decapitare” asupra Kremlinului.

Potrivit Agenţiei de presă TASS, această declaraţie este, de fapt, o amenințare cu o eliminare fizică a șefului statului rus.

”Cel mai departe au mers cei de la Washington: unde unii oficiali de la Pentagon, al căror nume nu este divulgat, au amenințat de fapt că vor da o ”lovitură de decapitare” Kremlinului, fiind, de fapt, vorba despre o amenințare cu eliminarea fizică a șefului statului rus.

Dacă astfel de idei sunt de fapt inventate de cineva, acest cineva ar trebui să se gândească foarte atent la posibilele consecințe ale unor astfel de planuri, a spus Lavrov. De asemenea, șeful diplomaţiei ruse a amintit de semnalele confruntaţionale venite dinspre Occident în sfera nucleară.

”Se pare că ei au renunţat complet la orice decență. S-a remarcat în mod deosebit faimoasa Liz Truss (fostul prim-ministru al Marii Britanii), care, fără niciun dubiu, a declarat, în timpul unei dezbateri preelectorale, că este destul de pregătită să dispună să se lanseze un atac nuclear”, a menționat ministrul.

 ”Nu mai vorbesc de provocările exterioare ale regimului de la Kiev. Volodimir Zelenski a ajuns până la a solicita atacuri nucleare preventive ale țărilor NATO împotriva Rusiei, şi aceasta la fel depășește limitele a ceea ce este admisibil. De altfel, am auzit şi lucruri mai grave de la liderii acestui regim”, a adăugat Lavrov.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *