Sute de mii de români își serbează azi onomastica. Cele mai frumoase urări

Peste 500.000 de români îşi sărbătoresc, marţi, onomastica, de sărbătorea Sfântului Ştefan. Potrivit Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor, este vorba despre 359.675 de bărbaţi şi 148.924 de femei.

Dintre bărbaţi, cel mai întâlnit prenume este Ştefan – 307.196 persoane, iar la femei Ştefania – 121.107 persoane. Printre derivatele masculine se numără: Fane – 497 persoane, Fănel – 8.166, Fănică – 4.695, Istvan – 32.443, Ştefănel – 3.502, Ştefănuş – 4, Ştefănuţ – 3.172. La femei, derivatele sunt: Fana – 30, Fănica – 8.130, Fănuţa – 1.005 şi Ştefana – 18.652.

Semnificația numelui Ștefan Numele este de origine grecească – Stephanos – și înseamnă „coroană”, „ghirlandă”, „cunună”.

Dacă ai prieteni sau rude cărora vrei să le spui „La mulți ani!” prin sms, dar nu ai inspirație, atunci ai alternative pentru mesajele dedicate persoanelor dragi , care poartă numele de Ștefan:

„Sfântul Ştefan să îţi călăuzească paşii şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine. La mulţi ani!”

„Azi fiind o mare sărbătoare, Sfântul Ştefan şi ziua numelui tău, primeşte din partea mea multe urări de bine, fericire, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor!”

„Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbători. La mulţi ani, Ştefan!”

„La mulţi ani şi fie ca sfântul al cărui nume îl porţi să te călăuzească mereu!”

„Sfântul Ștefan să ne aducă împreună an de an, cu lumină și voioșie!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfântul Ştefan!”

„Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!”
Fie ca sfântul care te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!”

 „Pentru că este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani!”

„Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani!”

„Ştefan(ia), te felicit cu ocazia zilei numelui tău şi îţi urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină şi tot ceea ce este mai pur şi mai luminos. Fie ca această sărbătoare să-ţi aducă în dar realizarea tuturor visurilor!” Până trece acest an, la mulți ani, sfinte Ștefan! Să fii bun, să fii cuminte, sănătate cât cuprinde!
„Toate gândurile mele sunt la tine, Ștefane! Îţi doresc să ai o zi superbă şi să fii înconjurat doar de iubire! La Mulţi Ani!”

„Fiecare rază de soare care ajunge la tine să-ţi aducă succes, fericire şi prosperitate! La mulţi ani!” „De ziua ce-ți surâde-n prag / Și-i porți frumosul nume / Eu îți doresc tot ce-i mai drag / Și mai frumos pe lume! La mulți ani, Ștefane!”

„Cu simple cuvinte / Îți urez fierbinte / Mulți ani înainte! / Ani cu cer senin și noroc deplin / Ani cu porți deschise / Pentru nenumăratele tale vise! / LA MULȚI ANI!”

„Să ai puterea să faci lumea mai bună și să-i faci fericiți pe toți din jurul tău cu bunătatea, dragostea și frumusețea sufletului tău! La mulți ani, dragul meu Ștefan!”

„Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul ciocârliei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori!”

„Îţi urez că ziua ta să îţi aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranţă, iar în lume să găseşti numai fericire! La mulţi ani!”

„Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani, Ștefania!”

„Ștefania, sper ca bucuriile să nu se termine, visurile să devină realitate, iar calea vieţii să fie presărată cu flori și dragoste. La mulți ani!”

„Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani! La Mulți Ani!”
„Toate gândurile mele sunt la tine, Ștefane! Îți doresc să ai o zi superbă și să fii înconjurată doar de iubire! La mulți ani!”

„Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porţi. Să fii fericit, iubit și bucuros. La mulţi ani de Sf. Ştefan!”

„Multă sănătate, fericire şi noroc de Sf. Ştefan! La mulţi ani!” „La mulţi ani de Sfântul Ştefan! Să te bucuri de fiecare clipă a acestei zile speciale!” „Sărbătoreşte-ţi ziua numelui cu bucurie şi să ai parte de căldura şi iubirea celor apropiaţi! La mulţi ani!”
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *