Adio subvenție! Anunțul premierului Nicolae Ciucă


Începând cu prima zi a anului 2023 nu se va mai putea cumpăra carburanți cu compensarea de 50 de bani suportată de stat.

Miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunțat, că prețul carburanților nu va mai fi subvenționat, dar este pregătit să aplice din nou această măsură în cazul în care “preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare” a cetăţenilor.

„Trebuie să mă refer la compensarea preţului la carburanţi. Dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Şi trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona”, a afirmat Ciucă, înainte de şedinţa de Guvern.

El a adăugat că, în cazul în care este necesar, Executivul este pregătit să reintroducă această măsură.

„În schimb, este doar o măsură o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca, în măsura în care preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare şi de susţinere la nivelul cetăţenilor, să o aplicăm din nou”, a precizat premierul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *