Primii bebeluși din România în anul 2023. Vor avea un destin luminos

Tradiția spune că cine este născut în noaptea Anului Nou sau în primele zile din an, va avea un destin luminos, plin de realizări pe toate planurile.

Toţi cei ce s-au născut la începutul acestui an au fost întâmpinaţi cu dragoste și urări minunate pentru o viață încărcată de iubire belșug și bunătate.
Primul bebeluş a venit pe lume, în 2023, la Maternitatea Bega din Timişoara, la 45 de minute după miezul nopţii. Florian Vasile este sănătos şi va ajunge curând acasă la ceilalţi șase fraţi ai săi.

”Ca în fiecare an ne bucurăm că în cadrul maternității Bega putem ajuta mămicile să aducă pe lume nou-născuți sănătoși”, declară Cătălin Tău- medic primar- Maternitatea Bega.

Şi la cealaltă maternitate din oraş, Odobescu, bebeluşii le-au făcut program medicilor chiar şi în noaptea dintre ani.

”În noaptea Anului Nou, la Maternitatea Odobescu, la ora 02.18, s-a născut prin operaţie cezariană un băieţel de 3.380 grame. Este primul copil al familiei, mămica este foarte fericită. Sunt bine amândoi”, anunță Ramona Gâdea- purtător de cuvânt Spitalul Municipal Timișoara.

În total, şapte familii din Timişoara nu vor uita niciodată că de Revelion copiii lor au ales să vină pe lume.

La Bucureşti au fost şi mai mulţi. Numai la Maternitatea Filantropia 11 copii s-au născut pe 31 decembrie și 1 ianuarie.

”În ultima zi din anul trecut s-au născut opt copii, ultimul a fost un băieţel de 3.000 de grame, care s-a născut la ora 23.33. Primul copil copil născut în anul 2023 este o fetiţă minunată de 3.200 de grame, care s-a născut la 7.54. Părinţii ei au aşteptat-o mult şi ne-a făcut surpriza să se nască într-o zi specială. Toţi copiii sunt sănătoşi, bine, cu note de zece”, ne-a spus Mirona Furtună, medic primar, Maternitatea Filantropia.

Şi la Maternitatea Cuză Vodă din Iaşi medicii au intrat în sala de naşteri imediat după miezul nopţii.

”O fetiţă frumoasă, sănătoasă, 3,2 kg, la ora 2.12 minute a venit pe lume”, ne-a spus dr. Demetra Axinte, medic primar neonatologie-pediatrie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *