Austria a găsit soluția stopării migranților. „Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen”

Problema migranților care sosesc în Austria a fost cauza pentru care România nu a fost acceptată în Spațiul Schengen.

Chiar dacă oficialii austrieci au întors spatele Aderării României și Bulgariei în Spațiul Schengen, zeci de mii de migranți trec granițele Austriei spre disperarea autorităților locale.

Vicecancelarul austriac Werner Kogler a afirmat că se caută soluții pentru rezolvarea problemei migranților, iar în acest context dă vina pe Ungaria.

Vicecancelarul austriac, Werner Kogler (din partea Partidului Verde austriac), a declarat că Ungaria este de vină pentru presiunea tot mai mare exercitată de migrație la frontiera austriacă și pentru numărul tot mai mare de persoane care sosesc ilegal în țară.

„Există probleme obiective în domeniul migrației care sunt doar marginal legate de Schengen. Noi, Verzii, lucrăm la soluții. Vom contacta președințiile suedeză și spaniolă ale UE pentru a ne asigura că 2023 va reuși. Un lucru trebuie admis.

Este inacceptabil să înregistrăm peste 100.000 de persoane în Austria în conformitate cu normele și să aflăm că între 75.000 și 80.000 nu au fost înregistrate în prealabil. Problemele sunt într-adevăr cu Ungaria. Dacă ar fi să rămânem la logica ministrului de interne, Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen, pentru că aici au loc cele mai multe treceri neînregistrate către Austria”, a spus Werner Kogler

În legătură cu aderarea României și Bulgariei în zona Schengen în 2023, Werner Kogler a mai spus: „Acesta este scopul”.

Despre sistemul de azil: „Este important să aducem o ordine, pentru că aceasta este condiția prealabilă pentru umanitate. Ceea ce nu fac cetățenii și statele europene este să aibă impresia unui aflux dezordonat. Am înțeles asta. În schimb, este important ca Convenția drepturilor omului și refugiaților să fie pe deplin acceptată. Dacă există anumite motive pentru a fugi și a solicita azil, acestea vor fi acordate”, conchide Werner Kogler.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *