Ultim omagiu „Regelui” fotbalului mondial. Solicitatea FIFA către toate țările membre

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la funeraliile marelui fotbalist Pele, care au avut loc pe stadionul din orașul brazilian Santos, a solicitat tuturor ţărilor membre să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.

Infantino a venit în Brazilia pentru a-i aduce un omagiu celui pe care mulţi îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile, pe stadionul Vila Belmiro al clubului FC Santos, la care “Regele” Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

“Vom cerere tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor”, a declarat cu această ocazie preşedintele FIFA.

Alături de alţi conducători ai fotbalului, Infantino a fost unul dintre primii care s-au recules luni dimineaţă lângă sicriul lui Pele, care a fost depus la centrul terenului stadionului pe care brazilianul a scris o parte din legenda sa.

“Suntem plini de tristeţe. Pele este etern, este unul dintre simbolurile mondiale ale fotbalului”, a adăugat el.

La sediul FIFA din Elveţia, toate drapelele au fost coborâte în bernă, vineri, la o zi după anunţul decesului triplului campion mondial, care s-a luptat mai bine de un an cu un cancer de colon.

Mai multe sute de persoane au venit luni la stadionul lui FC Santos, pentru a-i aduce un omagiu lui Pele, care va fi înmormântat marţi, în cadrul unei ceremonii restrânse, după o procesiune pe străzile din Santos.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *