Tragedie la Giurgiu. Copil de 11 ani ucis de o ambulanță pe trecerea de pietoni

Trecerile de pietoni au devenit în ultimul timp locul unde s-au întâmplat numeroase tragedii.

Cu toate că acestea ar trebui să ofere o siguranță în plus persoanei care traversează drumul, se pare că șoferii, din ce în ce mai mulți, nu mai țin cont de acest lucru, chiar dacă este reglementat prin lege.

La fel s-a întâmplat marți, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, unde un copil de 11 ani a decedat după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de o ambulanţă.

De fapt, ambulanța era oprită pentru a acorda prioritate, dar care a fost proiectată pe trecere de un autotren condus de un cetăţean bulgar.

„Un cetăţean bulgar, în timp ce se deplasa cu un autotren pe direcţia Bucureşti – Giurgiu, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de o ambulanţă din cadrul SAJ Giurgiu, condusă de către un bărbat, de 49 ani, din localitatea Oinacu, judeţul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta.

În urma impactului, echipajul SAJ a fost proiectat pe trecerea de pietoni, unde ar fi acroşat un minor, de 11 ani, din localitatea Călugăreni, căruia îi acordase prioritate de trecere. În urma manevrelor de resuscitare efectuate a fost declarat decesul minorului de 11 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de IPJ Giurgiu.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cauza şi împrejurările în care a avut loc evenimentul. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *