Jens Stoltenberg dă un nou averisment. „Este periculos să subestimăm Rusia”

Informațiile potrivit cărora Rusia este asemenea balaurului căruia ucrainenii îi mai taie câte un cap și se zbate neputincios între viață și moarte, nu trebuie mereu luate ca atare.

Cam aceasta este ideea promovată și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care, la o conferinţă de afaceri în Norvegia, a afirmat că este periculos de subestimat Rusia şi ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina.

(Ruşii) “au dat dovadă de o mare disponibilitate de a tolera pierderile şi suferinţa”, a mai spus Stoltenberg.

“Nu avem indicaţii că preşedintele Putin şi-a schimbat planurile şi obiectivele în Ucraina. Aşa încât este periculos să subestimăm Rusia”, a conchis secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg susține, de asemenea, că statele NATO trebuie să-şi crească producţia de arme şi muniţii pentru a sprijini în continuare armata ucraineană împotriva Rusiei.

Comitetul Militar al NATO va avea o reuniune pe 18 şi 19 ianuarie la Bruxelles pentru a analiza evoluţia războiului pornit în februarie anul trecut de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi pentru a lua în discuţie alte ”chestiuni de importanţă strategică”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *