Președinta Maia Sandu a sărbătorit Crăciunul pe rit vechi în România

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ajuns sâmbătă seară la Oradea, cu o aeronavă de linie Tarom.

Șefa de stat a Republicii Moldova a sosit la Oradea în seara de 7 ianuarie, la ora 18:00. Ziua de 7 ianuarie este cea în care ortodocșii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul.

Președinta Maia Sandu a venit în România într-o vizită neoficială. Ea a coborât dintr-un avion TAROM pe aeroportul din Oradea, aflându-se printre ceilalți pasageri, fără a ieși în evidență. După ce o parte dintre pasageri au ieșit din terminal, iar alții încă zăboveau în față, a ieșit și Maia Sandu, înconjurată de mai mulți angajați SPP.

Rapid, ea a urcat într-una din cele două mașini de culoare neagră care o așteptau în fața terminalului încă de când avionul a aterizat.La coborârea din avion, Maia Sandu purta în mână un buchet de flori.

Maia Sandu ar fi avut și o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță presa locală din Transilvania. Bolojan este unul dintre susținătorii Maiei Sandu în România.

La plecarea de la Aeroport, două autoturisme ale SPP, încadrate de două mașini de Poliție, au pornit spre Oradea, fără girofar sau fără ca traficul să fie restricționat.

Nu există până acum relatări oficiale despre vizita președintei Republicii Moldova în județul Bihor. Totuși, sâmbătă dimineață, cu câteva ore înainte să ajungă în România, Maia Sandu posta pe internet un mesaj dedicat Crăciunului pe rit vechi.

„Tuturor concetățenilor noștri, care sărbătoresc astăzi Crăciunul, le urez multă sănătate, belșug în case și clipe fericite alături de cei dragi. În timp ce, pe la ferestre, vor răsuna colindele ce vestesc Nașterea Domnului, familiile se vor reuni la masa de sărbătoare și se vor ruga de roadă bogată, de copii sănătoși și de pace. Să rămânem, și în acest an, uniți și solidari. Sărbători luminate și Crăciun fericit!”, a scris Maia Sandu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *