Gripa face victime și la Sibiu. Explicațiile directorului executiv al DSP, Horațiu Cojocaru

După primele două decese cauzate de virusul gripal în acest sezon, de la București, unde două femei de 25, respectiv 50 de ani au decedat, iată că și la Sibiu s-au înregistrat încă trei decese.

Cei trei pacienți au fost confirmați cu virusul gripal și au decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Horaţiu Cojocaru, unul dintre cei trei pacienţi este o femeie de 80, din judeţul Braşov, cu afecţiuni cardiace şi pulmonare cronice acutizate, afecţiuni hepatice cronice şi obezitate.

De asemenea, un alt pacient de 75 ani, era din judeţul Sibiu, cu insuficienţă respiratorie cronică agravată, bronhopneumonie gripală şi afecţiuni oncologice pulmonare preexistente, diabet zaharat şi obezitate, precum şi un bărbat în vârstă de 65 ani, tot din judeţul Sibiu, care avea afecţiuni cardiace cronice, afecţiuni hepatice cronice, afecţiuni pulmonare cronice acutizate şi obezitate.

Toţi cei trei pacienţi au fost confirmaţi cu virus gripa A, au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase şi ulterior în secţia de ATI.

Directorul DSP Sibiu face un apel la populaţie ca în această perioadă să evite spaţiile aglomerate şi, când acest lucru nu este posibil, să poarte mască de protecţie. De asemenea, se recomandă spălarea mâinilor ori de câte ori se ating suprafeţe, în special cele folosite de mai multe persoane, dar şi aerisirea spaţiilor, cu precădere cele în care îşi desfăşoară activitatea mai multe persoane.

Totodată, cei care au simptome de infecţie respiratorie sunt îndemnaţi să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate şi să se ducă la unităţile de primiri urgenţe doar dacă starea de sănătate se deteriorează rapid.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *