Il capo di tutti capi a fost arestat în Sicilia, Italia. Cine este superbossul Matteo Messina Denaro

Cosa Nostra, cea mai periculoasă organizație mafiotă din Italia a fost îngenuncheată.

După aproximativ 30 de ani de căutări și urmăriri ca-n filme, în sfârșit, Matteo Messina Denaro, cel mai căutat lider mafiot italian a fost reţinut la Palermo, în Sicilia, Italia.

Matteo Messina Denaro este considerat unul din naşii mafiei siciliene Cosa Nostra şi era dat în urmărire din 1993.

“După 30 de ani de fugă, superbossul Matteo Messina Denaro a fost arestat. Mulţumesc cu mare emoţie femeilor şi bărbaţilor statului care nu au abandonat niciodată (urmărirea), confirmând regula că mai devreme sau mai târziu marii criminali aflaţi pe fugă sunt arestaţi”, a reacţionat pe whatsapp vicepremierul Matteo Salvini.

Comandantul carabinierilor Pasquale Angelosanto a precizat pentru agenţia AGI că Messina Denaro a fost reţinut luni “în interiorul unei structuri sanitare din Palermo unde se dusese pentru a urma terapii clinice”.

„Astăzi, 16 ianuarie, carabinierii (…) l-au arestat pe fugarul Matteo Messina Denaro în interiorul unei unități sanitare din Palermo, unde se dusese pentru tratament terapeutic”, a declarat Pasquale Angelosanto, generalul poliției naționale a carabinierilor.


Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost condamnat în contumacie la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în 1992.

El este pasibil de asemenea de o altă condamnare pe viaţă pentru rolul său într-o serie de atacuri cu bombă la Florenţa, Roma şi Milano, în 1993, soldate cu 10 morţi.

În septembrie anul trecut, poliţia italiană a indicat că, în pofida “dispariţiei” sale, Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea oraşului Trapani din vestul Siciliei.

„Am umplut un cimitir, singur”, spunea Denaro, cu ani în urmă, potrivit The Guardian. Denaro, supranumit „Diabolik”, a fost considerat un candidat pentru a fi șeful șefilor  mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, și a lui Salvatore Riina, în 2017. 
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *