Placido Domingo, un „Casanova” al zilelor noastre. Scandalurile se țin lanț. Noi acuzaţii de hărţuire sexuală

Chiar și la vârsta de 81 de ani, se pare că, Placido Domingo are o energie de invidiat.

Altfel, cu s-ar explica numeroasele acuzații care i se aduc pentru hărțuire sexuală formulate de mai multe femei cu care, celebrul cântăreț de operă  a avut vreo legătură în ultimul timp.

În cadrul unei anchete din 2020, peste 30 de cântăreţe, dansatoare, muziciene, profesoare de canto şi membre ale echipelor de producţie au declarat că au fost martore sau s-au confruntat în ultimele trei decenii cu un comportament inadecvat din partea lui Domingo. Totuși, Domingo a negat că ar fi comis vreo faptă greşită.

Cea mai recentă acuzaţie a venit din partea unei cântăreţe care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea. Învăluită în întuneric, ea a declarat la canalul de televiziune La Sexta din Spania că Domingo i-ar fi cerut voie să o atingă într-o sală de spectacole din Spania.

Altă dată, el ar fi încercat să o sărute, a spus ea. “Unul dintre primele lucruri care ţi se spun este să nu te urci singură în lift cu Placido Domingo”, a declarat femeia pentru canalul de televiziune La Sexta.

Ea a povestit că Domingo i-ar fi cerut să o atingă după o repetiţie. “Prima dată când am simţit disconfort a fost când repetam. El (Domingo) mi-a spus în faţa tuturor: ‘Ascultă, pot să-mi bag mâna într-unul dintre buzunarele astea frumoase ale tale?’. Purtam pantaloni cu un buzunar brodat la spate”, a declarat ea.

“Am simţit un gol în stomac pentru că m-am gândit la ce puteam să-i spun (lui Domingo) pentru a continua normal. Dacă îi spuneam nu, aveau să fie consecinţe, iar dacă îi spuneam da, nici nu vreau să mă gândesc la asta”, a adăugat ea. Cântăreaţa a precizat că nu l-a raportat pe Domingo superiorilor sau autorităţilor.

“El este Domingo. Este de neatins. Nu ar trebui să fie, dar eu sunt în umbră”, a adăugat ea.

Ancheta din 2020 realizată de American Guild of Musical Artists (AGMA) a ajuns la concluzia că Domingo s-a comportat în mod inadecvat cu interprete de sex feminin.

Dezvăluirile au determinat Spania să anuleze spectacolele pe care tenorul devenit bariton le avea programate la operele finanţate din fonduri publice. Instituţii din Statele Unite, printre care Metropolitan Opera din New York şi Opera din San Francisco, au renunţat de asemenea la angajamentele planificate.

Domingo a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles, a cărei anchetă proprie a constatat că zece acuzaţii aduse vedetei erau “credibile”.

Niciun dosar penal nu a fost adus în faţa instanţei pentru niciuna dintre aceste acuzaţii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *