Un preot român a murit subit în Italia. Abia scăpase de COVID

Preotul român Sergiu Chelaru, în vârstă de numai 44 de ani, a murit în Italia, la mânăstirea din Osimo (Marche) care prezidează Sanctuarul San Giuseppe da Copertino.

Sergiu Chelaru slujea la mănăstirea din Osimo, regiunea Marche din Italia, din anul 2017.

Marți dimineață, 16 ianuarie, preotul român nu s-a prezentat la slujba de la ora 09:00. El a fost găsit ulterior decedat, în camera sa. Conform informațiilor preotul român murise în timpul nopții, în urma unui atac de cord.

„Cu o seară înainte se plânsese de puțină oboseală, dar nu-și făcea prea multe griji, nu era nimic grav. Săptămâna trecută – a spus preotul Franco Buonamano – fusese în carantină, în camera lui, pentru că s-a îmbolnăvit de Covid. A avut simptome tipice gripale, apoi vineri făcut testul și a rezultat negativ. Ieri (duminică, n.r.) a participat la slujba de Liturghie, a și cântat, apoi a luat prânzul cu noi toți. Suntem șocați!”, a comunicat conducerea mânăstirii.

Preotul Sergiu Chelaru a fost cunoscut și apreciat de comunitatea din care făcea parte. Pe lângă faptul că oficia Sfânta Liturghie, cânta vocal în corul „Corale Borroni” și la orga din biserică. Era la mânăstirea din Osimo din anul 2017.

Preotul Duilio Carletti a anunțat moartea colegului său român ieri după-amiază, printr-o postare pe Facebook, stârnind un val de emoție în localitate:

„Dragi prieteni, comunitatea noastră franciscană din Sanctuarul San Giuseppe da Copertino din Osimo este în doliu – scrie părintele Duilio – pentru pierderea tânărului nostru confrate, preotul Sergiu Chelaru, din cauza stopului cardiac. Avea doar 44 de ani.

Cu ajutorul muzicii și cântând a însoțit toate ceremoniile noastre din Bazilică. Moartea lui subită ne-a lăsat pe toți profund întristați. În acest moment de durere îl însoțim și îl recomandăm Domnului cu rugăciunile noastre. Să ne rugăm și pentru noi toți, să ne dea mângâiere și speranță”.

Părintele Sergiu Chelaru va fi înmormântat miercuri, 18 ianuarie, chiar în ziua în care ar fi împlinit 44 de ani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *