Nou program de primire a refugiaţilor în Statele Unite. Modificări de ultimă oră

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunțat, joi, lansarea noului program de primire a refugiaților.

Prin acest program, potrivit autorităților americane, fiecare cetățean va contribui la creșterea numărului de admiteri în țară.

Pentru prima dată, un cetăţean american va putea susţine direct primirea unui refugiat în Statele Unite fără a trece printr-o asociaţie sau ONG-uri.

“The Welcome Corps reprezintă cea mai mare inovaţie în materie de primire a refugiaţilor din ultimele patru decenii”, a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat.

În primul an, obiectivul este de a mobiliza până la 10.000 de americani pentru a primi aproximativ 5.000 de refugiaţi.

Orice american care doreşte să sponsorizeze un refugiat va trebui să treacă de controale de securitate ample şi să dovedească capacitatea de finanţare.

Nu se acordă niciun stimulent financiar pentru aceşti sponsori care vor trebui să demonstreze că dispun de 2.275 de dolari per refugiat timp de trei luni pentru achiziţionarea de haine şi alte produse de primă necesitate.

Preşedintele Joe Biden a stabilit la 125.000 numărul de refugiaţi pe care Statele Unite sunt autorizate să-i primească în fiecare an fiscal (din octombrie până în octombrie), eliminând reducerile făcute de fostul preşedinte Donald Trump.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *