El i-a promis câte-n lună și-n stele. Ea i-a jurat dragoste eternă

În ziua în care a împlinit onorabila vârstă de 93 de ani, legendarul astronaut american Buzz Aldrin s-a căsătorit.

Aleasa inimii sale este românca, Anca Faur, vicepreşedinte executiv al Buzz Aldrin Ventures, care are vârsta de 63 de ani.

Evenimentul a avut loc, vineri, în cadrul unei ceremonii private.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția „Legendele vii ale aviației”, am plăcerea să anunț că dragostea și partenera mea de mult timp, dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit”
a scris Aldrin pe Twitter, postând o fotografie cu el şi Anca Faur, în vârstă de 63 de ani, potrivit mass-mediei americane.

Imagine“Am fost uniţi în sfânta taină a căsătoriei într-o mică ceremonie privată la Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmaţi ca doi adolescenţi fugari”, a mai scris astronautul american.

Buzz Aldrin a fost membru al misiunii Apollo 11 şi al doilea om care a păşit pe Lună.

Potrivit profilului său de LinkedIn, Anca Faur a obţinut titlul de doctor în inginerie chimică în 1996 la Universitatea din Pittsburgh.

Înainte de a lucra la Buzz Aldrin Ventures, ea a fost angajată a companiilor din industria chimică Union Carbide şi Johnson Matthey.

Înainte de căsătoria cu Anca Faur, Buzz Aldrin a mai fost însurat de trei ori.

Astronautul american este ultimul supravieţuitor al misiunii Apollo 11, în timpul căreia el şi Neil Armstrong au devenit primii oameni care au păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969.

Michael Collins, al treilea membru al misiunii, care a pilotat modulul de comandă care a rămas pe orbita lunară în timp ce ceilalţi doi membri ai echipajului păşeau pe suprafaţa Lunii, a murit în aprilie 2021, iar Neil Armstrong a încetat din viaţă în 2012.

După ce a părăsit Agenţia Spaţială Americană (NASA) în 1971, Buzz Aldrin a rămas un puternic susţinător al călătoriilor în spaţiu.

Un crater de pe Lună, situat lângă locul de aterizare al Apollo 11, îi poartă numele.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *