O femeie a fost ucisă de câini maidanezi în capitala României. Stigătul neputincios și disperat al OAMENILOR

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București.

Femeia ucisă sâmbătă de o haită de 7-8 câini a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii – zona neamenajată, aflată la graniţa cu comuna Chiajna.

Cel care a sunat la 112 a fost un cetățean care a văzut de la depărtare ce s-a întâmplat și a încercat sa intervină, dar ar fi fost prea târziu când a ajuns, au mai spus sursele citate.

Este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă. Ea făcea jogging tot lângă digul Lacul Morii când a fost atacată de câini, suferind răni multiple la cap și la membre. Atunci, femeia a fost salvată de doi biciclişti care treceau în acel moment prin zonă.

Primăria Capitalei a anunţat sâmbătă că este în desfăşurare acţiunea de capturare a câinilor organizată de ASPA pe terenul viran pe care a fost găsită decedată femeia.

Demisia imediată a directorului ASPA

Consilierii generali liberali cer demisia directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), după ce o femeie a fost ucisă de câini, sâmbătă, în zona Lacul Morii.

“Sumele alocate anual pentru ASPA Bucureşti din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuţii exclusive şi misiunea de a gestiona câinii fără stăpân şi un plan clar de acţiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!

 Vreau să ştiu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân!

Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA!

Sunteţi plătiţi să ne protejaţi, nu să tocaţi bugete pe pliante!

Siguranța oamenilor trebuie să fie prioritatea zero în București!”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al consilierilor generali PNL Bucureşti, Diana Mardarovici.
“Este trist să te gândeşti că nu poţi fi în siguranţă în oraşul tău. Suntem aproape de aceeaşi vârstă… Chiar ieri discutam cu tristeţe despre copilul care a trebuit să moară sfâşiat de câini ca să ajungem la legi corecte în această ţară. Nu mai vreau astfel de precedente!”, a adăugat aceasta.

O mână spală pe alta…Instituții pătate de sânge

Singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi din Bucureşti este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, iar Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa lor în zona unde o femeie a murit, sâmbătă, după ce fost muşcată de aceştia, potrivit autorităţii locale.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 – alte 36.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *