Livrările de armament ofensiv către Kiev irită Kremlinul. Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, amenință cu „o catastrofă globală”.

Viaceslav Volodin, unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin, a avertizat că sprijinul acordat Ucrainei de SUA şi de NATO conduce lumea către un “război îngrozitor”.

“Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi oraşe civile (sic!) şi pentru a încerca să fie capturate teritorii de-ale noastre, aşa cum ameninţă, aceasta va conduce la măsuri de represalii cu folosirea armelor chiar mai puternice”, a transmis Volodin pe aplicaţia Telegram.

“Argumentele potrivit cărora puterile nucleare nu au folosit în trecut arme de distrugere în masă în conflicte locale sunt de nesusţinut. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care le era ameninţată securitatea cetăţenilor lor şi integritatea teritorială a ţării”, a susţinut Volodin.

În această săptămână, aliaţii occidentali au promis Ucrainei miliarde de dolari sub formă de armament, cu toate că nu au reuşit să convingă Berlinul să renunţe la opoziţia sa de a livra tancuri de luptă Leopard de fabricaţie germană.

De la începutul invaziei la 24 februarie 2022, Rusia a preluat controlul mai multor teritorii ale Ucrainei şi a declarat că nu le va returna niciodată. Kievul, în schimb, a anunţat că refacerea integrităţii teritoriale a Ucrainei nu este subiect de negocieri.

Comentariile lui Volodin intervin după o ameninţare similară făcută de Dmitri Medvedev, fost prim-ministru şi preşedinte al Rusiei.

Volodin, în vârstă de 58 de ani, este preşedinte al Dumei de Stat din 2016, el deţinând anterior un rol important în administraţia prezidenţială. Ca membru al Consiliului Securităţii Rusiei, Volodin are cu regularitate acces la preşedinte.

“Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”, a insistat el.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *