Se introduc „biletele binaționale”. 60.000 de tineri vor beneficia de bilete gratuite

La încheierea consiliului de miniştri franco-german care a avut loc la Paris, cele două guverne au anunțat, că vor introduce vara aceasta “un bilet binaţional” pentru tineri.

Este vorba despre 60.000 de astfel de bilete care se vor da gratuit “pentru a încuraja călătoriile cu trenul în cele două ţări”.

“Pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Elysee” care a pecetluit reconcilierea dintre cele două ţări, “60.000 de bilete vor fi puse la dispoziţie gratuit, conform modalităţilor care vor fi precizate în curând”, au afirmat, într-un comunicat de presă comun, miniştrii transporturilor din cele două ţări, Clement Beaune şi Volker Missing.

Cele două state promit sprijin financiar pentru acest sistem instituit de SNCF şi Deutsche Bahn (DB).

Franţa şi Germania au declarat, de asemenea, că susţin dezvoltarea în 2024 a unei legături feroviare directe de mare viteză între Berlin şi Paris, precum şi a unui tren de noapte între cele două capitale europene.

Cele două companii feroviare anunţaseră în mai anul trecut că un TGV Paris-Berlin va fi operaţional în decembrie 2023.

SNCF şi DB operează deja împreună trenuri de mare viteză, TGV şi ICE, între Franţa şi Germania, de la deschiderea primului tronson al liniei de mare viteză Paris-Strasbourg în iunie 2007.

Lucian Ionescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *