Începe distribuirea cardurilor de energie. Precizare foarte importantă a ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș

Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene, a afirmat, că ajutoarele pentru energie care se vor distribui începând cu 1 februarie vor fi alocate pe locul de consum, indiferent câţi beneficiari locuiesc într-o gospodărie.

Cardul primit ca ajutor de la stat va putea fi folosit şi pentru plata unor facturi restante, din luna august încoace, sau pentru decontarea lemnelor de foc deja plătite de beneficiari.

Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene: Relevant în acordarea ajutorului de încălzire este locul de consum. O gospodărie are un singur consum energetic, fie că vorbim despre facturile la energia electrică, factura la gazele naturale, încălzirea la bloc, lemnele de foc, peleții.

Sunt, spre exemplu, situații în care un loc de consum are maxim 8 beneficiari, colocatari care locuiesc acolo, nu eliberăm 8 carduri de energie, ci doar un singur card. Fac precizarea aceasta foarte importantă că nu intenționăm să sprijinim acele locuri de consum unde nu locuiește efectiv beneficiarul ajutorului de încălzire.

Important de reținut că se pot prezenta documente, inclusiv facturi care au fost emise începând cu luna august 2022, deci acceptăm și plata datoriilor restante.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *