Unirea Principatelor Române serbată la Târgu Ocna. Drapel de 100 de metri purtat pe braţe de elevi

Unirea Principatelor Române este sărbătorită în toată țara prin organizarea de manifestări dedicate acestui eveniment istoric.

Astfel, în orașul Târgu Ocna a fost organizată o amplă manifestare, unde, un drapel lung de 100 metri a fost purtat pe braţe de zeci de elevi.

“Unirea de la 1859 a Principatelor Române este pe nedrept reţinută de istoriografie drept Mica Unire. În realitate, evenimentul este piatra de temelie a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 şi expresia unui consens politic vizionar, care a făcut ca Alexandru Ioan Cuza să fie ales domnitor şi în Moldova, şi în Ţara Românească, deopotrivă.

Iar Principatele să îmbrăţişeze un destin istoric marcat de o evoluţie sub influenţa nemijlocită a valorilor occidentale, concomitent cu abandonarea lumii şi a moravurilor levantin-orientale”, a declarat prefectul judeţului Bacău, Lucian-Gabriel Bogdănel.

Pornită de la fosta Mănăstire Răducanu, procesiunea s-a încheiat în piaţeta din centrul oraşului, unde, în jurul bustului marelui patriot paşoptist Costache Negri, s-a jucat Hora Unirii.

Lucian Ionescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *