O lume nebună! Un mort și mai mulți răniți după un atac furibund cu sabia într-o biserică

O biserică din Algeciras, Spania, a fost locul unde, miercuri seară, un individ a atacat mai multe persoane cu o sabie.

Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot.

Atacul cu armă albă a avut loc cu “puţin înainte de ora 20:00” în biserica San Isidro din Algeciras, a spus Ministerul de Interne, şi nu în cea din San Lorenzo, aşa cum indicase iniţial din greşeală.

O persoană a fost ucisă în afara bisericii şi una a fost rănită în interiorul ei, conform autorităţilor spaniole.O sursă din cadrul poliţiei a declarat că persoana ucisă era un paracliser, iar un preot se numără printre răniţi.

Potrivit acestei surse, atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a “a ţipat ceva” în momentul atacului.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă. Reuters menţionează o sabie de samurai.“Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului”, a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *