Se adâncește prăpastia între UEFA și Federaţia rusă de fotbal. Decizia care îi scoate din minți pe ruși

Din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, Uniunea europenă de fotbal (UEFA) a luat decizia de a muta Supercupa Europei 2023 de la Kazan la Atena, Grecia.

După această decizie, Federaţia rusă de fotbal (UFR) a răbufnit.

”Decizia de a muta Supercupa Europei de la Kazan în contextul excluderii cluburilor şi echipelor noastre din competiţiile internaţionale era aşteptată şi nu are nicio legătură cu sportul’, a comentat UFR pentru ziarul ”Sport-Express”.

UFR a subliniat că oraşul Kazan are ”o experienţă enormă” în desfăşurarea turneelor internaţionale la cel mai înalt nivel, inclusiv ”din punct de vedere al securităţii”.

”În acest moment ne concentrăm eforturile pe revenirea fotbalului rus în sistemul competiţiilor internaţionale”, a mai precizat UFR.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să mute Supercupa Europei din 2023, de la Kazan (Rusia) la Atena (Grecia). Meciul dintre câştigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League se va disputa pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu, pe 16 august, de la ora 21:00

Din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, UEFA a mutat anul trecut şi finala Ligii Campionilor, de la Sankt Petersburg la Paris.

Atena este noul oraş desemnat de UEFA să găzduiască Supercupa Europei 2023. Conform comunicatului dat publicităţii de UEFA, meciul se va disputa miercuri, 16 august, de la ora 21:00 CET, pe Stadionul Georgios Karaiskaki (arena echipei Olympiacos) din capitala Greciei.

Câștigătoarea Supercupei Europei primește 5 milioane de euro de la UEFA, iar învinsa încasează 3,8 milioane de euro.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *