Doi inspectori DGAF au fost prinși în flagrant când primeau mită. Cât au cerut ca să facă pe „orbii”

Nemulțumiți cu salariul mic de bugetar sărac, doi inspectori angajați la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală obișnuiau să-și „rotunjească” veniturile „modeste” cerând mită pe ici-colo, pe unde-și exercitau sarcinile de serviciu.

Nici măcar nu erau pretențioși, dacă ne luăm după cât au cerut ultima oară când au fost prinși de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de vineri, a lui Andrei Ioan Iliescu şi Alin Ion Popescu, inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
Andrei Ioan Iliescu şi Alin Ion Popescu, în calitatea menţionată, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeaşi zi o primă tranşă în valoare de 24.000 lei.

“Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de către cei doi inculpaţi pentru a nu-şi exercita atribuţiile de serviciu cu ocazia activităţii menţionate mai sus, respectiv pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate”, arată anchetatorii.

DNA mai arată că, în acelaşi context, vineri, Alin Ion Popescu ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă iniţial de cei doi inspectori.

Sâmbătă, judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi, formulată de procurorii anticorupţie, menţionează procurorii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *