Simona Halep este făcută preș de Radu Banciu. „Este o rușine pentru sport în momentul ăsta!”

După ce a fost suspendată fiind prinsă dopată la un control efectuat la US Open, Simona Halep nu a mai putut reprezenta România la nicio competiție sportivă.

O lovitură dură pentru sportul românesc, dar până la o decizie definitivă a tribunalului independent de la Londra, Sport Resolutions, Simona Halep beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Până atunci, au început să apară și persoane care o acuză pe sportiva româncă de dopaj.

Jurnalistul Radu Banciu este deranjat pentru că Simona Halep ar fi primit un tratament prea blând. Românca a fost suspendată provizoriu, iar acum așteaptă decizia tribunalului independent de la Londra, Sport Resolutions.

Simona Halep „înlănțuie minciunile”

Radu Banciu a avut un discurs dur la adresa jucătoarei de tenis pe care o acuză că „înlănțuie minciunile” în cazul de dopaj.

„Este o rușine pentru sport Simona Halep în momentul ăsta! Că și-a prezentat nu știu ce ținută, ce vorbești, bă? După ce a fost prinsă dopată, cea mai mare rușine pentru un sportiv pe planeta asta! Ghilotina nu mai există! Cea mai mare rușine este să fii prins dopat, după aceea să înlănțui minciunile că tu nu știai.

Păi da ce, băi, ați prins vreodată pe vreunul cu evaziune fiscală sau cu corupție să spună: ‘Da, domne’, eu am furat de am rupt?’. A venit vreodată vreun Sorin Oprescu să ne spună: ‘Aveți dreptate!

Acum că m-ați prins, pot să vă spun. Eu sunt cel care am luat șpagă!’. N-a recunoscut niciodată niciunul!”, a spus Banciu.

Simona Halep  nu mai există!

Simona Halep a declarat că este nevinovată, dar deocamdată nu și-a dovedit nevinovăția.

„Și o ridică toată lumea… N-a acuzat-o nimeni în România, n-a șters-o nimeni! V-am spus asta din prima zi în care s-a întâmplat.

Că nu avem competențele morale să ne judecăm între noi. Tot ce se spune, tot ce se scrie este fals.

Într-o țară normală, o rădeai din palmares! Nu mai exista! Nu mai vii cu nicio scuză, că oricum este ca la politicieni. Ai fost acuzat, ți-ai dat demisia. (…) Pentru ce să sprijinim un infractor?”, a mai spus Radu Banciu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *