Bancomat blestemat la Sibiu. Ce s-a întâmplat este cutremurător

Un bancomat amplasat pe unul din pereții unui imobil din Sibiu a ars cu banii pe care-i avea înăuntru.

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, incendiul a fost provocat din cauza unui circuit electric suprasolicitat.

Incidentul a avut loc, duminică dimineaţă, în municipiul Mediaş, pe strada I.C. Brătianu.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan, a declarat  că au ars şi banii din bancomat.

“Azi-dimineaţă în jurul orei 04,00 pompierii Detaşamentului Mediaş au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la un bancomat, în municipiul Mediaş pe strada I.C. Brătianu. (…) Nimeni nu îşi aminteşte să mai fi fost (un asemenea incendiu n.r.). Putem zice ca e o premieră în judeţul Sibiu”, a declarat Andreea Ştefan

La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

“Incendiul se manifesta cu flacără şi se acţiona cu două stingătoare. Pompierii au lichidat prompt incendiul, însă a ars întreg bancomatul şi de asemenea, pereţi din interiorul imobilului unde era amplasat bancomatul au fost afectaţi de fum. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, precizează ISU Sibiu.

De asemenea, și poliţiştii din municipiul Mediaş au punctul lor de vedere și consideră că incendiul a fost, de fapt, provocat de hoții care voiau să spargă bancomatul pentru a fura banii din interior.

În prezent, hoţii care au încercat să fure banii dintr-un bancomat, dar nu au reuşit decât să provoace un incendiu în bancă sunt căutați de polițiști.

“La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04,00, în municipiul Mediaş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, care patrulau pe strada I.C. Brătianu, au observat că din sediul unei unităţi bancare ieşea fum.

Poliţiştii au pătruns holul unităţii şi au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă. La faţa locului au intervenit pompieri din cadrul I.S.U. Sibiu, precum şi un echipaj medical, incendiul fiind stins în scurt timp, fără victime omeneşti.

Din investigaţiile preliminare efectuate, poliţiştii medieşeni au constatat că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unităţii bancare şi ar fi încercat să sustragă bani din ATM blocând fanta aparatului cu un obiect din lemn, fapt ce ar fi condus la supraîncălzirea sistemului electric al dispozitivului şi, astfel, la izbucnirea incendiului”, a precizat Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Deocamdată nu s-a comunicat câţi bani erau în bancomatul care a ars.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *