S-au înmulțit cererile Ucrainei. Joe Biden i-a spus categoric „NU” lui Zelenski

După ce Occidentul și Statele Unite au promis trimiterea de tancuri performante în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski și-a diversificat cererile.

El a solicitat, de asemenea, avioane de luptă F-16 și rachete cu rază lungă de acțiune pentru a contracara invazia trupelor armate ruse.

„Nu”, a spus preşedintele SUA, Joe Biden, întrebat de un reporter de la Casa Albă despre posibilitatea de a furniza aeronavele pe care le cer liderii ucraineni.
Cancelarul german a respins deja această idee, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a considerat cu prudenţă că “prin definiţie, nimic (nu este) exclus”, asigurând în acelaşi timp că ucrainenii nu i-au adresat, deocamdată, nicio solicitare.

Pe măsură ce se apropie ziua de 24 februarie, care va marca un an de la invadarea Ucrainei de către forţele ruse, preşedintele Joe Biden nu a vrut să spună dacă va vizita Europa cu această ocazie.

A asigurat însă că va merge, fără a preciza o dată, în Polonia, ţară care joacă un rol cheie în răspunsul la invadarea Ucrainei de către Rusia.

“Mă duc în Polonia, dar nu ştiu când”, a spus liderul de la Casa Albă reporterilor, întorcându-se la Washington după o scurtă călătorie în oraşul Baltimore din statul Maryland. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *